haarlems Dagblad

Vrijdag 18 januari zijn de kinderen op de foto gezet door een fotograaf van het Haarlems Dagblad. Haarlems Dagblad besteedt in de krant van 19 januari aandacht aan de lancering van een nieuw jongerenblad ‘jong023’ in Haarlem.

In de eerste editie van jong023 zal aandacht besteed worden aan het onderwerp ‘energie besparen’. In het kader hiervan werden kinderen uit groep 7 ge├»nterviewd over energiebesparing. Deze kinderen hadden van mij lessen gehad over duurzame energie en energie besparing. Op de foto laten kinderen de zonnebloemen zien die ik maak in mijn gastles ‘zonnebloemen’. Deze geef ik namens het NME Haarlem.

zonne bloem lessen

Dit mooie najaar heb ik nog veel leuke zonne bloem lessen mogen geven op scholen namens NME Haarlem.

Altijd een succes.

De mooiste momenten zijn de momenten waarop een kind in deze les ontdekt dat technische en praktische talenten maken dat hij (ja, vaak een ‘hij’) als eerste klaar is en anderen mag helpen. Voor sommige kinderen een situatie die niet vaak voor komt. Lang leve techniek onderwijs.

IMG_7971

 

workshop ontwerpen voor de 3D printen namens de OBA

Op 1 november heb ik op twee Amsterdamse scholen een workshop gegeven over 3d printen en heb ik de kinderen geleerd hoe je een ontwerp maakt voor de printer in Tinkercad.

De kinderen waren enthousiast en hebben prachtige ontwerpen gemaakt.

Sommige kinderen zagen voor het eerst een 3D printer in actie en geloofden hun ogen niet. Nu zij weten dat dit bestaat kunnen zij ook denken in de mogelijkheden die het biedt. Dit breidt hun vaardigheden en capaciteiten om uitdagingen op te lossen uit.

Een goede voorbereiding op hun toekomst. Bedankt scholen dat jullie kinderen deze kans bieden.

 

techniek les

juli 2018

We hebben deze week 2 technieklessen gehad, onze klas vond het super leuk en leerzaam!  We kregen les van Desiree . Bekijk ook vooral de website van Desiree (Echt een super leuke website). Dus daarom namens de hele klas heel erg bedankt!! Als het kan willen wij volgend jaar nog zulke geweldige lessen!!!!!!!!!!! En misschien is het ook leuk als andere klassen of scholen deze leuke en leerzame lessen ook kunnen volgen!!!!!!Dus misschien en hopelijk tot volgende keer!!!

Groetjes van Emmy en Guusje van groep7a van Beatrixschool Haarlem

Nemo

mei 2018

In mei ben ik met mijn oude 3D print klasje van het Klaverblad naar Nemo geweest. Dit schoolreisje kregen de kinderen kado van het bedrijf van mijn vriend Frederik, Ynno.

Leon, een leerling uit mijn 3D klas, had voor dit bedrijf een onderdeel van een stoel ontworpen voor de 3D printer.  Het was een onderdeel dat het bedrijf zelf niet meer kon verkrijgen en ze wisten niet hoe ze eraan konden komen.

Zie hier de nieuwe mogelijkheden die de 3d printer biedt!

Het laten kennismaken van de kinderen met deze nieuwe mogelijkheden is heel belangrijk. In het werkveld waar de kinderen gaan werken in de toekomst zullen zij zeker in aanraking komen met 3D printers.

stukje van Leon voor website Ynno:

brief Leon